Volleyball

Just for fun :)

Under Julevsáme vahkko vil det være mulig å spille volleyball.
DSJ lager til en enkel bane på gress, som finner sted på "Piera giedde"/"Peder sitt jorde" like ved skolen.

DSJ lager ikke til egen volleyballturnering, så der er ingen påmelding.
Her er det bare å samle sammen venner og spille og ha det gøy.
Ball kan lånes av DSJ.

Det premieres ikke, men vinnere får heder og ære :)

 

 

Om nødvendig, her er noen enkle regler:

Spilletid/poeng

Dagens regler for poeng er slik at det laget som får ballen til å lande innenfor motstanderens banehalvdel eller som ikke gjør en feil – får poeng. Det laget som får poeng får også neste serve.

Dersom laget som skal serve fikk forrige poeng blir de stående i samme posisjoner, men dersom laget som skal serve ikke fikk forrige poeng så skal spillerne rotere en plass med klokken.

Det vil spilles tre sett i hver kamp, og best av tre går videre/vinner. Hvis et lag vinner to set på rad, vil det ikke spilles et tredje sett. Kampene spilles uten time-out eller pause, med mindre det er absolutt nødvendig for dette, som f.eks. ved skader. Lagene får ett minutt pause mellom hvert sett.

Hvor mye det skal spilles til bestemmes på forhånd, men mange pleier å spille til 21 poeng.
Vinnerlaget må ha to poeng mere enn motstander.

  

Generelt

Spillets mål er å vinne flest mulig poeng ved å slå ballen ned på motstanderens banehalvdel. Hvert lag kan kun berøre ballen tre ganger før den må sendes over nettet. Berøring kan skje med hele kroppen (også føtter) men best kontroll oppnås naturligvis ved bruk av hendene. Samme spiller kan ikke slå ballen to ganger etter hverandre, med unntak av dersom første berøring er i blokk.

Banemål og høyde på nettet kan være forskjellig fra standarmål. Med mindre noe annet er nevnt, vil standar-regler for volleyball gjelde.

Doajmma Siebrre Julevsábme (DSJ) - Logg inn
Nettstedet er levert av N Design AS - utforming av Petas Design