HellmoCup 2018

Alkohol-/rusfritt arrangement

I likhet med resten av julevsáme vahkko/lulesamisk uke så er også HellmoCup et alkohol/rusfritt arrangement.
Vi ber om at alle som da skal være med på cupen, enten som spiller eller publikum, respekterer dette -også utenfor kampoppsettets tider. 
På forhånd takk!

Mvh. DSJ-styretÅrets HellmoCup arrangeres fredag 20. - lørdag 21. juli.HellmoCup er en årlig fotballcup som arrangeres i Musken i Tysfjord. Under cupen deltar lokale lag som har tilknytning til forskjellige tradisjonelle lulesamiske bosetningsområder i Tysfjord. HellmoCup har blitt arrangert siden 1972, og den dag i dag regnes den for mange som sommerens høydepunkt og er en møteplass for den lulesamiske befolkningen i Tysfjord, og andre som har tilhørighet her.


Fra 2016 begynte vi å invitere flere til å komme å spille under HellmoCup. Tidligere har du vært nødt til å ha tilhørighet til noen av de lokale lagene, men i år er kriteriene enkle: Er du fylt 15 år og du synes fotball er gøy, da er du hjertelig velkommen til å delta :)

 

Da HellmoCup først ble arrangert skjedde det i Hellmobotn, med to herrelag -Indre og Ytre. Cupen har vokst en del siden den gang. Nå spilles både herrekamper, damekamper og barnekamper.

I 2015 var det Indre, Bjørkvik, Grunnfjord, Ytre/Tjieloabme og Musken på herresiden og Indre og Musken på damesiden.
Rundt 50 barn og unge deltok på aldersbestemt lag.

HellmoCup har gjennom alle disse årene blitt en tradisjonsrik og viktig begivenhet for den samiske befolkningen med røtter i Tysfjord, og de sju siste årene har cupen vært en fin avslutning og som en del av Julevsáme vahkko – Lulesamisk uke.

Når kampene er ferdigspilt, kvelden kommer og roen senker seg over bygda, samles folk låvdagoaden (i lavvoen) som står ved fotballbanen. DSJ serverer hjemmelaget gáhkko (tradisjonell samisk bakverk) og bålkaffe.Viktig info: Foreldre har det fulle og hele ansvar for sine barn, og vi ber dermed om at foreldrene ser etter/tar seg av sine egne barn under HellmoCup.

Doajmma Siebrre Julevsábme (DSJ) - Logg inn
Nettstedet er levert av N Design AS - utforming av Petas Design