HellmoCup

Alkohol-/rusfritt arrangement

I likhet med resten av julevsáme vahkko/lulesamisk uke så er også HellmoCup et alkohol/rusfritt arrangement.
Vi ber om at alle som da skal være med på cupen, enten som spiller eller publikum, respekterer dette -også utenfor kampoppsettets tider. 
På forhånd takk!

Mvh. DSJ-styretHellmoCup 2020 arrangeres: HellmoCup er en fotballcup som arrangeres i Musken i Tysfjord. Frem til 2015 deltok lokale lag med tilknytning til de forskjellige tradisjonelle lulesamiske bosetningsområder i Tysfjord. HellmoCup har blitt arrangert siden 1972, og den dag i dag regnes den for mange som sommerens høydepunkt og er en møteplass for den lulesamiske befolkningen, andre som har tilhørighet her og ellers de som tar turen. 

Fra 2016 begynte vi med å invitere flere til å komme å spille. Tidligere har du vært nødt til å ha tilhørighet til noen av de lokale lagene, men f.o.m 2016 ble kriteriene enkle: Er du 14 år (og foreldre stiller seg ansvarlig) og du synes fotball er gøy, da er du hjertelig velkommen til å delta :)

I 2017 ble det ikke noe cup, da fotballbanen var under utbedring og kunstgress endelig sto for tur. I 2018 fikk vi ENDELIG kunstgressbane i Musken; sårt etterlengtet og vi gleder oss alle til at det igjen skal løpes etter kula, takles, skåres vakre mål, jubles og kanskje til og med gråtes litt! HellmoCup er HellmoCup, med alt det innebærer ;)

Det er med stor glede at vi kan ønske hjertelig velkommen til spill på ny bane (2018), liggende mellom høye fjell og vakker natur. Dette blir gøy -kom å ta del i begivenheten! 
Vi gleder oss iallefall enormt mye og håper mange vil komme inn fjorden og tilbringe HellmoCup sammen med oss :)

  

Da HellmoCup først ble arrangert skjedde det i Hellmobotn, med to herrelag -Indre og Ytre. Cupen har vokst en del siden den gang og nå spilles både herrekamper, damekamper og barnekamper.

HellmoCup har gjennom alle disse årene blitt en tradisjonsrik og viktig begivenhet for den samiske befolkningen med røtter i Tysfjord og de sju siste årene har cupen vært en fin avslutning og som en del av Julevsáme vahkko – Lulesamisk uke.

Når kampene er ferdigspilt, kvelden kommer og roen senker seg over bygda, samles folk låvdagoaden (i lavvoen) som står ved fotballbanen. DSJ serverer hjemmelaget gáhkko (tradisjonell samisk bakverk) og bålkaffe.Viktig info: Foreldre har det fulle og hele ansvar for sine barn, og vi ber dermed om at foreldrene ser etter/tar seg av sine egne barn under HellmoCup.

Doajmma Siebrre Julevsábme (DSJ) - Logg inn
Nettstedet er levert av N Design AS - utforming av Petas Design